ПОЭЗИЯДА ФИЛОСОФИЯЛЫҚ ПИКИРЛЕРДИ БЕРИЎ УСЫЛЛАРЫ - Ҳайтбаева, В.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада бадиий адабиёт билан фалсафанинг боғлиқлиги, уйғунлиги ҳақида сўз юритилади. Дарҳақиқат, адабиётнинг бадиий концепцияси фалсафа билан узвий боғланиб кетган. Мақолада Махтумқулининг поэтик анъаналари таҳлил қилинади. Махтумқулининг эстетик қарашлари, фалсафий хулосаларининг намуналари қорақалпоқ шеъриятида мавжудлиги ҳақида фикр юритилади. Махтумқули шеъриятидан озиқланиши, бадиий-эстетик дунёси, ҳаёт ҳақиқатини бадиий акс эттириши ҳақида сўз юритилади.