«ҒӘРИП-АШЫҚ» ДӘСТАНЫНЫҢ ХАЛЫҚ БАҚСЫЛАРЫНАН ЖАЗЫП АЛЫНЫЎЫ ҲӘМ БАСПАДА БАСЫП ШЫҒАРЫЛЫЎЫ - Есебаев, М.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Қорақалпоқ халқи ўзининг кечиб ўтган тарихи йўлида кўпгина бадиий халқ оғзаки ижодини яратиб, авлоддан авлодга, оғзаки шаклда, устоз-шогирд йўли билан ва ёзма китобий шаклда ҳам етказиб келди. Ушбу мақолада аждодларимиздан мерос бўлиб қолған «Ғариб-ошиқ» достонининг халқ оғзидан, бахшилардан ёзиб олиниши, йиғилиши ва нашрда чоп этилиши ўрганилади. Ушбу бугунги фольклоршунослик илмида долзарб масалалардан бири ҳисобланади.