«ЕР ҚОСАЙ» ДӘСТАНЫНДА ТЕҢЕЎЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Бекбаулиев, Қ.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ қаҳрамонлик достони «Ер Қўсай»нинг сюжетида бадиий тасвирий восита ўхшатишларнинг функцияси ва қўлланилиш ҳусусияти тадқиқ қилинади. Достон сюжетида ўхшатишларнинг ғоявий мазуннинг очилишида ва образларнинг ясалишидаги хизмати мисоллар билан сифатлаб берилади.