O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA IDIOMALARNING LINGVISTIK TAHLILI - Baxieva, M.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi idiomalarning lingvistik tahlili yoritilgan. Idiomalarning barqarorlik, ko‘chma ma’no, obrazlilik va milliylik kabi belgilari ilmiy nuqtayi nazardan izohlangan. O‘zbek tilidagi idiomalar ko‘proq xalqona tafakkur va agrar hayot tarziga asoslangan bo‘lsa, ingliz tilidagi idiomalarda metaforik hamda ironik ohang kuchliroq namoyon bo‘ladi. Shuningdek, maqolada idiomalarni tarjima qilishda uchraydigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.