СОХРАНЕНИЕ И РАЦИОНАЛЬНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ПАСТБИЩНЫХ РЕСУРСОВ СЕВЕРО-ЗАПАДНОГО КЫЗЫЛКУМА: НА ПРИМЕРЕ КАРАБАРАКОВО-САРСАЗАНОВО-ЧЕРНОСАКСАУЛОВОЙ РАЗНОСТИ - Садинов, Ж.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Шимоли-ғарбий Қизилқумнинг шўрхок ҳудудларида тарқалган қорабароқли-сарсазанли-саксовулзор яйлов хилининг экологик-хўжалик хусусиятлари ёритилган. Кадастр маълумотлари асосида ўсимлик қоплами, ем-хашак маҳсулдорлиги, озуқавий қиймати, мавсумий фойдаланиш ҳамда деградатсия даражаси баҳоланди. Ушбу яйлов чорвачилик учун муҳим озуқа манбаи бўлиб, айниқса, куз-қиш даврида юқори аҳамиятга эга.