АРҚА БАТЫС ҚЫЗЫЛҚУМНЫҢ БЕЛТАЎ БИЙИКЛИГИНДЕ КЕМИРИЎШИЛЕРДИҢ БИОТОПЛАРДА ТАРҚАЛЫЎЫ - Палуанова, Г.Ж.; Қурбаниязов, А.С.; Алланиязов, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада кемирувчилар турлари, уларнинг экологик мослашуви ва тарқалиш шакллари ўрганилган тўртта биотопга бўлинган Белтаў баданликлари муҳокама қилинади. Тадқиқотлар шуни кўрсатадики, бу ҳудуддаги асосий биотоплар (Ақчадарё канали атрофидаги кўллар ва қирғоқ қумлари) кемирувчиларнинг ушбу экотопларга мослашувини намоён этади.