ФОТОЛЮМИНЕСЦЕНТНАЯ СВОЙСТВА МОНОСЛОЙНЫХ КВАНТОВЫХ ТОЧЕК CdTe/ZnTe - Шарибаев, М.Б.; Каландарова, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада турли CdTe/ZnTe моноқатламли квант нуқталарининг фотолуминесанс хоссалари ўлчанганда, тузилмаларнинг экситон қатламлари ўртасидаги энергия фарқи аниқланади. ФЛ фотолуминесанс спектрларида иккита асосий нурланиш чизиғи аниқланган.