ONA TILI DARSLARIDA RIVOYA MATN USTIDA IShLAShGA OID ALGORITMIK TOPShIRIQLAR - Baynazarova, J.J. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Mazkur maqolada ona tili darslarida rivoya matnlari ustida ishlash jarayonida o‘quvchilarning fikrlash faoliyatini rivojlantirish, matnni tahlil qilish va mazmunli mushohada yuritishga o‘rgatishda algoritmik topshiriqlarning samarasi ochib beriladi. Algoritmik yondashuv asosida tuzilgan topshiriqlar matnni bosqichma-bosqich tahlil qilish, kompozitsion tuzilmasini aniqlash, obrazlarni sharhlash va g‘oyani ochishga xizmat qiladi.