PEDAGOGIKA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QUV FAOLIYATI TAHLILI - Tuxtaxoʻjayev, X.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada pedagogika oliy oʻquv yurtlari talabalarining ta’lim faoliyatiga ta’sir qiluvchi xususiyatlar va omillar koʻrib chiqiladi. Tadqiqot muammolarni aniqlash va ta’lim jarayoni samaradorligini oshirish yoʻllarini belgilashga qaratilgan. Amaldagi usullar soʻrovnomalar, kuzatish va ta’lim hujjatlarini tahlil qilish edi. Natijada, talabalarning oʻquv faoliyatiga motivatsiya, oʻquv jarayonini tashkil etish va oʻqituvchilar bilan oʻzaro munosabatlar sezilarli darajada ta’sir qilishi aniqlandi. Oliy pedagogika maktabi sharoitida oʻquv faoliyatini optimallashtirish boʻyicha tavsiyalar taklif etiladi.