ART-PEDAGOGIKANING OʻQUVChILAR ESTETIK TARBIYASI VA IJODIY FIKRLAShIGA TA’SIRI - Paxratdinova, U.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada maktab ta’limi jarayonida art-pedagogik yondashuvlardan foydalanishning estetik tarbiya bilan bog‘liq jihatlari tahlil etilgan. Unda o‘quvchilarda ijodkorlik qobiliyatlarini rivojlantirish, san’atga bo‘lgan qiziqishni kuchaytirish hamda estetik dunyoqarashni boyitishda art-pedagogikaning metodik imkoniyatlariga e’tibor qaratilgan. O‘rganilgan amaliy kuzatuvlar asosida darslarda san’at vositalaridan foydalanishning ijobiy natijalari ko‘rsatilib, ushbu yondashuvni umumta’lim maktablarida joriy etishning dolzarbligi asoslantirilgan.