RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA TA’LIM BERIShNING PEDAGOGIK ZARURATI - Mamutova, G.Sh. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada dunyoda yoshlarga zamonaviy ta’lim berish va bu orqali mamlakat barqaror rivojini ta’minlash asosiy muammolardan biriga aylandi. Shiddat bilan rivojlanish kechayotgan hozirgi davrda axborot olish va undan toʻgʻri foydalanishni oʻrganish yoshlar oldidagi asosiy maqsadga aylangani ayni haqiqat va raqamli texnologiyasini ustunliklari narsalar interneti (Internet of Things, IT), kengaytirilgan haqiqat (AR), virtual haqiqat (VR) haqida tushuncha berilgan.