СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКОЙ КОМПЕТЕНЦИИ СТУДЕНТОВ ПЕРВОГО КУРСА В УСЛОВИЯХ БИЛИНГВИЗМА: ПРИМЕНЕНИЕ МЕТОДА ПРОЕКТОВ В ОБУЧЕНИИ РУССКОМУ ЯЗЫКУ КАК ИНОСТРАННОМУ - Кайпанова, Э.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ-рус билингвизми шароитида биринчи курс талабаларининг лингвокултурологик компетенциясини шакллантиришнинг назарий ва амалий жиҳатлари кўриб чиқилган. Нофилологик йўналиш талабаларининг чет тил таълими жараёнида, айниқса, маданиятлараро мулоқот контекстида лингвокултурологик компонентнинг долзарблиги ва аҳамиятига эътибор қаратилган. Лойиҳалар методини таълим олувчиларнинг нутқий фаоллиги, когнитив қобилиятлари ва маданиятлараро хабардорлигини ривожлантиришга ёрдам берадиган самарали интерфаол педагогик восита сифатида қўллашга алоҳида эътибор қаратилмоқда.