СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ МЕЖДУНАРОДНЫХ СТАНДАРТОВ МАТЕМАТИЧЕСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ (PISA, TIMSS) В УЗБЕКИСТАНЕ - Изетаева, Г.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола Ўзбекистонда математика таьлимини ислоҳ қилиш контекстида PISA ва TIMSS халқаро тадқиқотларининг қиёсий таҳлилига бағишланган. Мактаб ўқувчиларининг халқаро майдондаги рақобатбардошлигини оширишга қаратилган ўқитиш методикаси ва ўқитиш мазмунини мослаштириш бўйича тавсиялар таклиф етилган. Тадқиқот глобаллашув шароитида Ўзбекистон таьлим сиёсатини янада ривожлантириш учун назарий ва амалий аҳамиятга эга.