TURLI OMILLAR TA’SIRI OSTIDAGI AKKLIMATIZATSIYANING SPORTChI ORGANIZMIGA TA’SIRI - Ernazarov, Gʻ.N.; To‘xtasinova, Z.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada sportchilarning turli geografik sharoitlarga moslashishi – akklimatizatsiya jarayoni keng yoritiladi. Akklimatizatsiyaning qisqa va uzoq muddatli turlari, shuningdek, o‘zbek sportchilarining tog‘li hududlarda mashq qilish orqali natijalarini qanday yaxshilagani haqida misollar keltiriladi.