UMUMIY O‘RTA TA’LIM TIZIMIDA SUMMATIV BAHOLAShNING NAZARIY ASOSLARI - Erkabayev, X.S. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida qo‘llanilayotgan summativ baholashning nazariy-metodik asoslari chuqur tahlil qilinadi. Unda baholashning pedagogik jarayondagi o‘rni, asosiy tamoyillari, funksiyalari hamda o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, baholash natijalarining ta’lim sifatiga ta’siri, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarga ko‘rsatuvchi ta’siri atroflicha o‘rganiladi.