“SAB’AI SAYYOR” DOSTONI TARJIMASIDA MUQOBIL SO‘Z VA BADIIY USLUB - Azilova, Z.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada Alisher Navoiy “Sab’ai sayyor” dostonining qoraqalpoq tiliga tarjimasida muqobil so‘z va badiiy uslub masalasi o‘rganilgan holda asliyat bilan qiyosiy tahlil qilingan. Shuningdek, asliyat va tarjimadagi baytlar taqqoslangan holda ularning mazmuniy muvofiqligi yoritilgan.