О СОЗДАНИИ ЕДИНОЙ ОБЩЕСТВЕННО-ПОЛИТИЧЕСКОЙ ТЕРМИНОЛОГИИ ТЮРКСКИХ ЯЗЫКОВ - Дильманов, И.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мазкур мақолада бугунги глобаллашув даврида қардош тиллардаги терминларнинг муштарак ва фарқли жиҳатларини чуқур ўрганиш масаласига устувор аҳамият сифатида қаратилмоқда. Зеро, ўзбек қардош туркий тиллар ижтимоий – сиёсий терминологияси тилимизни қиёсланаётган тилларда ўзаро фарқ қилувчи бирикма терминлар муҳим ўринни егаллайди деб биламиз ва бу масаланинг аҳамияти ҳеч қачон эътиборимиздан четда қолмаслиги зарур.