QAShQADAYO VILOYATI AHOLI MANZILGOHLARI ShAKLLANIShI VA RIVOJLANIShINING NAZARIY ASOSLARI - Qurbonov, P.R.; Qo‘ldosheva, G.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
So‘nggi yillarda respublikamizda aholi sonining jadal sur’atlarda o‘sib borayotganligi aholi manzilgohlariga bo‘lgan talabni ham oshirib bormoqda. Ayniqsa, atrofi cho‘l bilan o‘ralgan voha qismlarida aholi manzilgohlarini rivojlantirish birmuncha murakkab jarayon hisoblanadi. Mazkur maqolada Qashqadaryo vohasining aholi manzilgohlari geografik tadqiq etilgan. Maqolada hududdagi aholi manzilgohlarining o‘ziga xos geografik o‘rni, aholisi, shakllanish tarixi, aholi manzilgohlari to‘g‘risida mulohazalar keltirilgan.