ОБОСНОВАНИЕ ГРАНИЧНЫХ УСЛОВИЙ И ПОДСЧЕТНЫХ ПАРАМЕТРОВ ПОДЗЕМНЫХ ВОД НА ОСНОВЕ ГЕОИНФОРМАЦИОННО-МАТЕМАТИЧЕСКОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ - Жумабаев, Р.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада геоахборот ва математик моделлаштиришдан фойдаланган ҳолда чегара шартлари ва эр ости сувлари ҳаракатининг ҳисобланган параметрларини асослаш кўриб чиқилади. Иш турли гидрогеологик шароитларда эр ости сувларининг тарқалиши ва ҳаракатини аниқлаш учун дала маълумотларини, ГИС воситаларини ва математик тенгламаларни бирлаштиради. Олинган натижалар эр ости сувлари балансини баҳолашнинг аниқлигини ошириш ва улардан оқилона фойдаланиш чора-тадбирларини ишлаб чиқишга хизмат қилмоқда.