AKADEMIK LITSEY O‘QUVChILARINING FIZIKA FANIDAN TANQIDIY FIKRLAShINI RIVOJLANTIRIShDA DEBAT METODIDAN FOYDALANISh - Batirov, B.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada akademik litsey oʻquvchilarining fizika darslarida tanqidiy fikrlashni faollashtirish usuli sifatida debat metoding oʻrni, ayniqsa yarimoʻtkazgich materiallariga e’tibor qaratilgan. Munozaralar yordamida argumentatsiya, tahlil qilish va asosli qarorlar qabul qilish koʻnikmalarini rivojlantirishning afzalliklari tahlil qilinadi. Yarimoʻtkazgichlarning roli, zamonaviy texnologiyalardagi o’rni va ta’lim jarayonida foydalanish imkoniyatlari alohida oʻrganiladi. Munozaralar uchun mavzular va ularni oʻtkazish boʻyicha metodik tavsiyalar keltirilgan. Munozara natijalarini baholash ilmiy aniqlikni, shuningdek, oʻquvchilarning kommunikatsiya va tahliliy koʻnikmalarini rivojlantirishni oʻz ichiga oladi.