BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVChILARINI TAYYORLAShDA FANLARARO TARMOQ TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISh - Alaminov, M.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada boʻlajak informatika oʻqituvchilariga tarmoq texnologiyalarini oʻrgatish metodikasi keltirilgan. Ushbu metodika fanlararo yondashuvga asoslangan boʻlib, unda lokal kompyuter tarmoqlarini loyihalash, yaratish, boshqarish, server bilan bogʻliq masalalarni hal qilish, brandmauer turini tanlash , tarmoq ta’lim resurslarini yaratish hamda ularni internetga joylashtirish uchun zarur boʻlgan bilim va koʻnikmalarni rivojlantirishga qaratilgan tarmoq texnologiyalarini rivojlantirishning zamonaviy tendentsiyalari keltirilgan. Boʻlajak informatika oʻqituvchilarini oʻqitish jarayonida ushbu metodikani tatbiq etish natijalari taqdim etilgan.