РАЗВИТИЕ ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКОЙ КОМПЕТЕНТНОСТИ БУДУЩИХ УЧИТЕЛЕЙ ФИЗИКИ НА ОСНОВЕ STEM-ПОДХОДА - Камалов, А.Б.; Аширбекова, С.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада бўлажак физика ўқитувчиларининг тадқиқот компетенциясини ривожлантиришда STEM ёндашувининг ўрни кўриб чиқилади. Фанлараро интеграция ва замонавий таълим технологиялардан фойдаланиш орқали талабаларнинг таҳлилий ва экспериментал кўникмалари шаклланиши ёритиб берилади. Физика ва технологияга асосланган лойихавий тадқиқотлар мисолида, ўқувчиларда илмий таффакурни шакллантириш ва реал муаммоларни ҳал қилиш кўникмаларининг аҳамияти таъкидланади.