ТҮРКИЙ ФИЛОЛОГИЯ ИЛИМИНДЕГИ БЕЛГИЛИ ТУЛҒА - Қуттымуратова, Ы.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қозоқ тилшунослигида когнитология, лингвокультурология, тил тарихи, сўз ясалиш, грамматика, лексикология, тил ва маданият ҳақида илмий асарларни тақдим қилган таниқли олима, тилшунос Анаркул Салқинбойнинг ижоди ҳақида сўз юритилган. Шунингдек, олиманинг қозоқ тили тарихи, тил ва маданият бўйича олий ўқув юрти талабаларига, филологларга мўлжаллаб ёзилган илмий асарлари таҳлил қилинган.