ВОПРОС О ПРИВЕДЕНИИ АБСТРАКТНЫХ СУЩЕСТВИТЕЛЬНЫХ В ТОЛКОВОМ СЛОВАРЕ КАРАКАЛПАКСКОГО ЯЗЫКА И ЕГО СОВЕРШЕНСТВОВАНИИ - Даулетбаев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада мавҳум отларнинг лексикографик талқини масаласи кўриб чиқилади. Бу масала миллий тилни саклаш ва ривожлантириш вазифалари нуктаи назаридан долзарб ҳисобланади. Тадқиқот қорақалпоқ тилининг изоҳли луғатларини таҳлил қилиш йўли билан шу йўналишга қаратилган.