KVANT TASVIRLARNI KODLAShDA FRQI VA MCRQI MODELLARINING TAHLILI VA TAQQOSLANIShI - Ametova, G.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada FRQI va MCRQI kvant modellari asosida tasvirlarni kodlash usullari, ularning fazaviy ifodasi va vizual sifati tahlil qilingan. Qiskit muhitidagi simulyatsiya natijalari PSNR ko‘rsatkichlari orqali baholanib, ko‘p kanalli va monokanalli tasvirlar uchun modellar samaradorligi solishtirilgan.