“PORTFOLIO-PAPKA”LARÍN JARATÍW – FIZIKANI OQÍTÍWDÍ JETILISTIRIWDIŃ ÁHMIYETLI METODIKASÍ - Matjanov, N.S. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Házirgi dáwirde talabalardıń intellektual rawajlanıwında ilim jetiskenliklerin ámeliyatqa engiziw arqalı erisiw múmkin. Izertlewler ulıwma fizikaǵa tiyisli bilimlerdiń talabalar tárepinen ózlestiriliwi hár qıylı interaktiv texnologiyalardan paydalanǵanda ǵana nátiyjeli bolıwın kórsetpekte. Bul maqalada fizika oqıtıwdı jetilistiriwdiń eń nátiyjeli metodlarınıń biri bolǵan “Portfolio-papka”ların jaratıw haqqında maǵlıwmatlar berilgen. Biz sóz etpekshi bolan “Portfolio-papka”ların ulıwma fizika sabaǵında jańa baplardı baslaǵan dáwirden baslap qollanǵan maqsetke muwapıq bolıp tabıladı. Sebebi bul bap juwmaqlanǵan waqıtta talabalarda da ótilgen temalar boyınsha kóplep qızıqlı ilimiy-metodikalıq maǵlıwmatlar toplanadı. Sonıń menen birge “Portfolio-papka”larınıń oqıw-metodikalıq imkaniyatları hám onıń bólimleri haqqında pikirler bayan etilgen.