OʻQUVChILARDA EKOLOGIK ONG VA MAS’ULIYATNI ShAKLLANTIRISh USULLARI - Toʻxtayeva, Z.Sh.; Rayimova, N.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada oʻquvchi-yoshlarda ekologik ong va madaniyatni rivojlantirish masalasi keng yoritilgan. Atrof-muhitni asrash, ekologik muammolarni tushunish va barqaror rivojlanishga erishish uchun oʻquvchi-yoshlarga ekologik bilim va koʻnikmalar berish muhimligi ta’kidlangan. Shuningdek, ta’lim jarayonida ekologik tarbiyaning oʻrni, samarali usullar va pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi.