SALOMATLIKNI ShAKLLANTIRISh VA QOʻLLAB-QUVVATLAShGA ILMIY YONDAShUV - Mamutov, P.J.; Bobojonov, N.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada sog‘lom-turmush tarzi (STT) va sog‘lomlashtiruvchi jismoniy madaniyat (SJM) oʻzaro bog‘liq boʻlgan asosiy elementlar sifatida kasalliklarning oldini olish, hayot sifatini oshirish va faol uzoq umr koʻrish uchun rol oʻynashi haqida fikr yuritiladi. Jismoniy mashqlar, ratsional ovqatlanish, psixoemotsional sog‘liqni saqlash va zararli odatlardan voz kechishning STT tizimidagi oʻrni haqidagi zamonaviy ilmiy tadqiqotlar tahlil qilinadi. Ushbu maqolada jismoniy faollik tamoyillarini kundalik hayotga tatbiq etish boʻyicha tavsiyalar beriladi va sog‘lomlashtiruvchi jismoniy madaniyatni ta’lim va kasbiy muassasalarga qoʻllash istiqbollari muhokama qilinadi.