ФОРМИРОВАНИЕ ЛИЧНОСТИ МЛАДШЕГО ШКОЛЬНИКА: РОЛЬ СЕМЬИ И ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ СРЕДЫ - Каллибекова, Г.А.; Базарбаева, Д.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола бошланғич синф ўқувчиси шахсини шакллантиришда оила ва мактабнинг асосий ролини ўрганишга, уларнинг ҳиссий, ижтимоий, когнитив ва қадрият ривожланишига таъсирини таҳлил қилишга бағишланган. Тадқиқотда боланинг баркамол ўсиши учун педагогик ҳамкорлик ва ягона таълим муҳитини яратиш муҳимлиги, шунингдек, оилани ижтимоий-педагогик қўллаб-қувватлаш зарурлиги таъкидланган.