ПЕДАГОГИЧЕСКАЯ СИСТЕМА РАЗВИТИЯ НАВЫКОВ СОВМЕСТНОЙ РАБОТЫ У ЧЛЕНОВ КЛАССНОГО КОЛЛЕКТИВА ПОСРЕДСТВОМ КОЛЛОБРОТИВНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ - Бекмуратов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада коллаборатив технологиялардан фойдаланиш орқали мактаб ўқувчиларида ҳамкорликда ишлаш қўникмаларини ривожлантиришнинг педагогик тизими тадқиқ этилган. Ҳамкорликда ўқитувчининг назарий асослари, шунингдек, синф жамоасида ўкувчиларнинг самарали ўзаро таъсирини таминлайдиган асосий тамойиллар ва усуллар кўриб чиқилади. Қўчма фаолият учун шарт-шароитлар яратишни таъминлайдиган замонавий рақамли платформалар ва воситаларга алоҳида эътибор қаратилмоқда. Ишда лойиҳа методикаси, гуруҳ муҳокамаси ва ролли ўйинлар каби ҳамкорликда ўқитишни ташкил этишга турли ёндашувлар таҳлил қилиб, гурух динимикасини шакллантириш ва натижаларни баҳолаш жараёнида ўқитувчининг ролига эътибор қаратилган.