ҚУСЛАРДЫӉ БЕЛГИЛЕРИНИӉ ПАЙДА БОЛЫЎЫ ҲАҚҚЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ҚАЗАҚ ЭТИОЛОГИЯЛЫҚ ӘПСАНАЛАРЫ - Жуманазарова, Г.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада қорақалпоқ ва қозоқ халқлари фолклори афсоналаридаги баъзи қушларнинг белгиларининг пайдо бўлиши ва уларнинг этиологияси татхиқотларга асосланиб, кенг ёритиб берилган. Шунингдек, қорақалпоқ ва қозоқ халқлари фолклоридаги афсоналарнинг аҳамияти, ўхшашлик тарафлари ва мазмун-моҳияти сўз етилган.