“ANGER” METAFORASINING MATNDA FAOLLAShUVI - Kalimbetov, Sh.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada bugungi kunning dolzarb masalalaridan biri hisoblangan konseptual metaforasining matnda faollashuvining amaliy va nazariy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada asosiy e‘tibor g‘azab emotsiya tushunchalari bilan bog‘liq konseptual metaforalar va ularning lisoniy voqealanishini ta’minlovchi iboralarga qaratilgan.