IMKONIYATI CHEKLANGAN O‘QUVCHILARGA FIZIKA FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - Asammadinova, U. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqola, fizika darslarida inklyuziv ta’limning roli va interaktiv texnologiyalarni qo‘llashga bag‘ishlangan. Turli yondashuvlar va vositalar, masalan, virtual laboratoriyalar, interaktiv doskalar, mobil ilovalar va kengaytirilgan haqiqat, cheklangan imkoniyatlarga ega o‘quvchilar uchun ta’lim muhitini qulaylashtirishda yordam berishi muhokama qilinadi. Maqolada ta’lim jarayonini o‘quvchilarning shaxsiy ehtiyojlariga moslashtirish va an’anaviy ta’lim usullariga qarshi to‘siqlarni bartaraf etish muhimligi ta’kidlanadi. Interaktiv vositalar ta’lim materiallarini o‘rganishni yaxshilash va barcha o‘quvchilarni ta’lim jarayoniga faol jalb qilish imkonini beradi.