BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI INTERDISIPLINAR YONDASHUV ASOSIDA O‘QUV FAOLIYATIGA JALB ETISH VA KREATIV FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Quchqorova, N.M.; Jumaniyazova, G.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqola talabalarni interdisiplinar yondashuv asosida kreativlik va metakognitiv kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik asoslarini o‘rganadi. Maqolada interdisiplinar ta’limning talabalarni qanday qilib yanada ijodiy, tanqidiy va mustaqil fikrlashga undashi, o‘z o‘rganish jarayonini boshqarish va tahlil qilish qobiliyatlarini qanday rivojlantirishi ko‘rsatilgan.