ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ИНФОРМАЦИОННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ ДЛЯ ПРЕПОДАВАНИЯ ФИЗИКИ В ШКОЛЬНОМ ОБРАЗОВАНИИ - Камалов, А.Б.; Нажиматдинова, Н.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада мактаб физика курсида "Электродинамика" бўлими ўқитишда ахборот технологияларини қўллаш имкониятлари кўриб чиқилган. IT-ресурслар, масалан, виртуал лабораториялар, симуляциялар ва интерактив кўлланмалар ёрдамида таълим самарадорлиги ва тушунарлилигини оширишнинг афзалликлари таъкидланди. Технологияларни қўллаш мисоллари келтирилган бўлиб, улар мураккаб физик жараёнларни визуализация қилишда ва ўқувчиларда танқидий фикрлаш ва тадқиқот қўникмаларни ривожлантиришга ёрдам беради.