SAHNALASHTIRISH FAOLIYATINING TA’LIMDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Erkaboyeva, F.G‘. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada sahnalashtirish faoliyatining ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Sahnalashtirish faoliyati o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish, muloqot ko‘nikmalarini mustahkamlash va hissiy moslashuvchanlikni shakllantirishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘ladi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida sahnalashtirish markazlarini tashkil etish orqali bolalarning tasavvur va shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash mumkin. Ushbu faoliyat bolalarda ijtimoiy moslashuvchanlik, madaniyatlararo tushunish va empatiya kabi qobiliyatlarni rivojlantirishga xizmat qiladi.