АРХАИКАЛЫҚ ЭПОСЛАРДАҒЫ АТ ОБРАЗЫ - Көшекова, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада ҳосилавий архаик достонларнинг хусусиятлари муҳокама қилинади. Улар қаҳрамонлик достонларида от образи тимсоли элементларини ўз ичига олган. Архаик мотивларнинг кўплиги сақланиб қолганига қарамай, улардаги от образи қадимги достонлардаги каби индивидуал, мустақил характер даражасига кўтарила олмайди ва бу достонларда фантастик, архаик-мифологик мотивлар кейинги давр тушунчалари нуқтаи назаридан қайта кўриб чиқилиб, қайта ишланганлиги айтилади.