ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫНДА ЖӘДИДЛИК ИДЕЯЛАРДЫҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Давлетов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада жадидчилик ҳақида тушунча берилган. Қорақалпоқ адабиёти тарихида жадидчилик ғояларининг шаклланиши сўз қилинган. Дастлабки янги усул мактабларининг очилиши, дарсликларнинг, бадиий кўпгина асарларнинг яратилиши, халқ орасига тарқалиши каби масалалари таҳлилга олинган. Жадидчилик адабиёти вакилларининг ижод намуналарининг ғоявий-мавзуий йўналишлари асар матнлари асосида ўрганилган.