ПРОЦЕССЫ ТРАНСФОРМАЦИИ ЛАНДШАФТОВ ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Рафиков, В.А.; Рафикова, Н.А.; Ганиев, З.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада ҳудуднинг чўлланиш шароитида Оролбўйи ландшафтларининг ўзгариш жараёнлари баён этилган ва комплекс табиий географик омиллар билан боғлиқ ландшафтларни келиб чиқиш йўналишлари кўрсатиб берилган. Кўриб чиқилаётган ҳудуддаги чўлланиш жараёнларининг фундаментал модели ишлаб чиқилган.