ВАЖНОСТЬ РАЗВИТИЯ ЭКОТУРИЗМА И ПОТЕНЦИАЛ ЭКОТУРИЗМА В РАЙОНЕ ГОРЫ МАЛЬГУЗАР - Аббасов, С.Б.; Жанизакова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ўзбекистоннинг экотуризм ресурсларига бой табиий-географик минтақаси – Мальгузар тоғларида екотуризмни ривожлантириш, екотуризм салоҳияти ва имкониятларини ўрганиш учун биринчи навбатда ҳудуднинг алоҳида муҳофаза етиладиган табиий ҳудудлари, ноёб табиий ландшафтлари, ўсимлик, ҳайвон турлари, рекреатсион-соғломлаштириш зоналарини рўйхатга олиш ва тавсифларини тайёрлаш зарур. Мальгузар тоғ тизмасининг бетакрор табиий ландшафтлари ва екотуристик салоҳиятини ўрганиш мавзунинг илмий янгилигини оширади.