Д.ЕСЕБАЕВ – ДЕТЕКТИВ ГҮРРИҢЛЕРДИҢ ШЕБЕРИ - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ ёзувчиси Д.Есебаевнинг асарлари таҳлил қилинган. Тадқиқот объекти сифатида детектив ҳикоялари танланган. Детектив ҳикояларда жамиятдаги ҳархил жумбоқ ҳодисаларнинг очилишига боғлиқ воқеалар тасвирланган. Ёзувчи детектив асарлари орқали қорақалпоқ насрини жанрий ва шаклий жиҳатдан бойитти. Ҳикояларида персонажларининг характерларини яратишда, асарга сарлавҳа танлашда, сюжетни ривожлантиришда ўзига хос хусусиятлар ёзувчи томонидан атрофлича ёритиб берилган.