ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ КИЙИМ-КЕНШЕК АТАМАЛАРЫНЫҢ ЖАСАЛЫЎ усыллары - Зайрова, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Бу мақолада тилимиздаги кийим-кечак номларига тегишли материалларни таҳлил қилиб, уларнинг ясалиш йўллари лексик-семантик усул, аффиксация усули ва сўз қўшилиш усуллари орқали амалга ошиши қайд қилинди. Лексика-семантик усулда ясалган атамалар тилда аввалдан бор булган сўзларнинг семантикаси ўзгариш натийжасида юзага келганлиги аниқланган.