BERNULLI SONLARINING BA’ZI TADBIQLARI - Prenov, B.B.; Abdullayev, J.Sh.; Xaldibayeva, I.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada kompleks o‘zgaruvchili darajali qatorlar nisbatining ba’zi tatbiqlari keltirilgan bo‘lib, bunda Bernulli sonlari yordamida 1^p+2^p+3^p+...+n^p=Σj^p yig‘indini hisoblash usuli ixtiyoriy natural p uchun keltirilib chiqarilgan. Maqola bakalavriatning matematik yo‘nalishi katta kurs talabalari va magistratura talabalari uchun mo‘ljallangan.