«TRANSPORT MASALASINI DASTLABKI YECHIMINI ANIQLASH USULLARI» MAVZUSIDA BUMERANG METODIDAN FOYDALANISH ORQALI TALABALARNI FAOLLASHTIRISH METODIKASI - Yusupov, F.; Yusupov, D.F.; Raximova, L.S.; Xaitbayeva, D.Z. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada transport masalasini yechish usullarini talabalarga tushunarli va qiziqarli tarzda oʻqitishda ilgʻor pedagogik texnologiyalardan foydalanish haqida tushuntirildi. Talabalarga dars mashgʻulotlarini turli interfaol metodlar orqali oʻkazilsa, mazuning tushunish samaradorligi ortadi, bu esa talabalarni dars mobaynida faol qatnashishlari uchun asos boʻladi. Maqolada transport masalasini yechish usullarini oʻqitishda bumerang metodidan foydalanish orqali ishlab chiqilgan talabalarni faollashtirish mexanizmi haqida tushuntirildi.