KIMYO FANINI INGLIZ TILI BILAN INTEGRATSIYALASHGAN HOLDA O‘QITISH SHAKLLARI - Ajieva, M.B.; Dauekeeva, G.U.; Umrbekova, M.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Hozirgi globallashuv davrida fanlararo ta’lim munosabati zamonaviy ta’lim tizimining ajralmas qismi bo‘lib, o‘quvchilarning bir vaqtning o‘zida bir nechta fan bo‘yicha bilimlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Quyidagi maqolada kimyo va ingliz tili fanlarini integratsiyada o‘qitish istiqbollari yoritilgan. Integratsiyalashgan darslar jarayonida kimyo fani va ingliz tilini bog‘lash bo‘yicha eng samarali ish turlari ko‘rib chiqildi. Kimyo va ingliz tili o‘rtasidagi integratsiya xalqaro ta’lim tizimlarida keng qo‘llanilayotgan usullardan biri bo‘lib, o‘quvchilarga nafaqat kimyo fanini chuqur o‘zlashtirish, balki ingliz tilidagi texnik va ilmiy adabiyotlarni tushunish imkonini beradi.