O‘QUVCHILARDA DIZAYN TUSHUNCHASINING TA’RIFLANISHI, SHAKLLANISH DAVRLARI VA XUSUSIYATLARI - Berdimbetova, A.Dj. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada o‘quvchilarda dizayn tushunchasining ta’riflanishi, shakllanish davrlari va dizaynerlik faoliyatida loyihalash ishi oddiy loyihalashdan farq qilib, u buyumni funksional vazifasini inobatga olgan holda, uni go‘zal, ixcham, xizmat uchun qulay va arzon bo‘lishini ta’minlashga qaratilganligi bayon etilgan.