TARJIMA JARAYONINING ASPEKTLARIGA BA’ZI QAYDLAR - Sapayeva, F.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada she’riy tarjimada janriy muammolarni tadqiq etish, xususan tarjimada so‘z va tushunchalarni aks ettirish masalasiga asosiy e’tibor qaratildi. Tarjima ijrosiga ko‘ra, yozma tarjima xarakteriga ko‘ra turlari, vazifalari ilmiy nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi.