ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДАҒЫ ТҮРКМЕН ЭТНОНИМИ МЕНЕН БАЙЛАНЫСЛЫ ОЙКОНИМЛЕР - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Қорақалпоғистон этноойконимлари, жумладан, туркман миллати, унинг таркибига кирувчи уруғ номлари билан боғлиқ ойконимлар, уларни ўрганишнинг аҳамияти, туркманларнинг мазкур ҳудудга кўчиб келиш тарихи, жойлашиш ареаллари таҳлил қилинган.