РОЛЬ КНИЖНО-ТОРГОВОГО ОБЪЕДИНЕНИЯ «ҚАРАҚАЛПАҚ КИТАП» В РАЗВИТИИ КНИГОПЕЧАТАНИЯ - Идрисов, Р.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада 1950-1970 йиллардаги китоб махсулотлари савдосидаги қатор муаммолар очиб берилган, китобхонлар эҳтиёжларини қондириш, китобхонликка қизиқишни оширишга қаратилган ҳаракатлар кўрсатилган. Умуман олганда, бу даврни марказлашган китоб нашри тизимининг фаол шаклланган даври сифатида тавсифлаш мумкин, бунда ҳокимият матбаа саноати, таҳририят ва нашриёт фаолиятини ҳар бир босқичини қатъий тартибга солган.