ADABIY VA SHE’RIY TARJIMALARNING XUSUSIYATI - Atashova, F.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada badiiy tarjima haqida aytilgan, uning oldida tarjimaning boshqa turlari bilan bir xil vazifalar turibdi, deyishimiz mumkin. Shuni alohida ta’kidlash joizki, badiiy tarjima asl badiiy matnning ma’lum bir tarixiy bosqichdagi jamiyatning adabiy-kommunikativ talablari va g‘oyalariga javob beradigan xorijiy madaniy o‘xshashligidir. Aytishimiz mumkinki, badiiy tarjima adabiyotning muayyan tarkibiy, mazmun va hissiy-baholash xususiyatlariga ega bo‘lgan alohida janridir. Badiiy tarjimada asl nusxaning badiiy adabiyot janriga mansubligiga qarab tarjimaning alohida kichik turlari mavjud. Bunday kichik turlarga she’r tarjimasi, pyesalar tarjimasi, badiiy adabiyot tarjimasi , qo‘shiq matni tarjimasi va boshqalar kiradi.